2014. október 1., szerda

Finland, Finland, Finland... Finland has it all

Ejnyebejnye Ilona, megint elhanyagoltad a blogot!!!

Védelmemre szóljon hogy oly nagyon elfoglalt voltam. Bezártuk a kempinget. Jó kis munka volt kiüríteni az épületeket.
És visdzatértem az ifjúsági házba. Jó újra itt. Ugyanakkor megint szembe kell nézni a gyerekek közönyével a programok iránt.
Na jó annyira nem vészes a helyzet. A kicsik mindig örülnek a diszkónak. Múlt héten pedig Művészetek éjszakája volt. Volt kézműves foglalkozás, jégkrém (met ingyen jégkrémért mindig jönnek 😉) és az est zárásaként koncert.
Mivel ezekről az eseményekről nem készítettem képeket:
https://www.facebook.com/pages/Nuorisotila-Monkkari/434819416533969?fref=photo

Komolyabbra fordítva a szót anyagilag le vagyok égve. Megintcsak ejnyebejnye! Shoppingoltam hogy szépen magyarul fejezzem ki magam, meg volt egy utam Ouluba is ami kb 160km innen, 2 órás buszút (33€ a jegy egy irányba). És még egy ejnyebejnye, mert elfelejtettem fényképezni. De nézzük a dolgok jó oldalát. Még nem haltam éhen és egyre jobban beolvadok a környezetembe. Legutóbb  a vendéglőben a pultos nem hitte el hogy magyar vagyok, merthogy a nevem is finn ( az Ilona itt is használatos) meg hát finnekkel voltam nem turistacsoporttal.😊😊😊😊😊😊😊❤❤❤❤❤❤❤❤

Egy ideje már komolyan érdeklődök, hogyan is maradhatnék itt a prjekt végeztével. Rengeteg információt találtam, csak bogozza ki az ember. Mindenesetre tegnap sikerült rávennem magam, hogy besétáljak a rendőrségre. Mivel európai állampolgár vagyok elvileg nincs szükségem speciális engedélyekre. Elég ha a rendőrségen úgymond bejelentem a lakcímem. Hát bementem és kiderült hogy ilyen ügyeket Rovaniemiben kell intézni. Úgyhogy majd lesz egy utam oda is, és remélhetőleg minden hivatalt sikerül egy nap alatt megjárnom a kérdéseimmel. Addig is munkát keresgélhetek. Eddig mondjuk nem találtam semmit, legalábbis itt északon nem.

Gyönyörű őszi időnk van. Bár az első hó már leesett múlt héten, és ma reggel is fagy van. Azért reméljük a tél még várat magára.
Ó és jó hír. Tegnap éjjel láttam a sarki fényeket. Kicsit halványka itt, és sajnos képet sem tudok készíteni a telefonnal. De kit érdekel. A lényeg hogy én látom. Gyönyörű. ❤❤❤❤❤❤❤❤Iskolai menzaEseménytelen napokon kötögetek. Egész belejöttem.No és hogy rólam is legyen kép.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése