2014. május 17., szombat

Május elsejével nem a tavasz érkezett meg hanem a depresszió.
Ismét havazott. Persze rögtön el is olvadt, de azért köszönöm szépen. Olyan gyönyörű nagy pelyhekben esett amilyet utoljára februárban láttam mikor megérkeztem.
Itt helyben sajnos nem szerveztek semmi programot majálisra. Aki tehette nagyobb városokba utazott. Mások otthon kertisütögettek. Egyesek még síelni is voltak. Én az egész napot a lakásban töltöttem a borzalmas időjárás miatt. A havazás még két hétig tartott.
Mos már legalább tényleg tavaszi idő van. Többnyire szeles esős, de nincs hideg az a lényeg.
Egyre kevesebb gyerek jön az ifjúsági házba. Még a floorball meccsre sem volt kíváncsi senki.
Anyák napjára üdvözlőkártyákat készítettünk, azért bolt lelkesedés. Néhányan még szombat este is dolgoztak rajta.
Elolvastam egy olasz önkéntes rövid beszámolóját tíz évvel ezelőttről. Kicsit irigylem. Akkor még nem kellett versenyezni a technikával. Ma már az okostelefonon kívül alig érdekli valami a gyerekeket. Lehet hogy idén a nyári táborra sem lesz elég jelentkező. Hihetetlen.
Most eléggé egyedül érzem magam. A kolleginák nagyon kedvesek segítőkészek. Látogatóban is voltam már náluk. De azért ez messze van a barátságtól.
Már nem egyszer kérdeztem, hogy mégis hol lehet itt korombeliekkel találkozni, ismerkedni. Hát sehol. Legalábbis itt helyben nincs senki. Mindenki egyetemre jár vagy elköltözik nagyvárosba amint teheti. Marad az internet. Elszomorító.
Azért hogy valami pozitívumot is mondjak, tegnap egyáltalán nem unatkoztam. Játszottunk a gyerekekkel, rajzoltunk, hockey meccset néztünk. Csak úgy repült az idő.
Ma horgolni tanítottam kis barátomat Janit. Van még remény.
Gerzsonunk pedig pompásan érzi magát. Egy kicsit őt is megviselte ez a hosszú tél, de nem betegedett bele szerencsére.
Jövő hétvégén megbeszélést tartunk a nyári táborral kapcsolatban. Megbeszéljük ki milyen programokat fog irányítani. Még sosem vezettem tábort, úgyhogy most egy kicsit izgatott vagyok. De mint említettem egyelőre nem is biztos hogy indul a tábor.
játszódás

pihi


menzakaja
még mindig nyami

nyuszi a hátsó udvaron😍

és egyre később megy le a nap
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése