2014. február 20., csütörtök


Sajnos a mai ebédről lemaradtam, mert délre volt időpontom a bankban. Legalább a bankszámla is elkészült, és még bank kártyát is kapok, igaz annak havi díja van, 2,50 €. Bank kártya nélkül viszont bonyolultabb lenne a vásárlás. Személyesen kelleme bemennem a bankba kivenni a pénzt és utána bolt. így viszont szinte mindenhol fizethetek kártyával, ha utazok sem kell az adott városban a bankomat keresgélnem. Azért nem volt egyszerű a számla nyitás. Minden épp bent dolgozó ott álldogált az irodában és próbálták elmagyarázni a szerződést angolul. Nagyon aranyosak voltak.

Az ifjúsági házban is alakul a helyzet. A gyerekek kezdenek feloldódni, és próbálnak többet angolul beszélni. Ma már két lurkóval játszottam. Kártyatrükköket tanítottak nekem, illetve egy játékot ami a szaros gatya névre hallgat. Viccesek. Aztán biliárdoztunk meg pingpongoztunk. Kis szakácsmesterünk ismét zárásig maradt és együtt néztük a már említett Titkos életek újabb epizódját.

Már azt is tervezgetjük milyen foglalkozásokat tudok tartani a jövőben. Szombatonként menetrend szerint főzés van, így jövő szombatra magyar ételt készítünk. A két játszó társam már jelentkezett is a foglalkozásra. Ezenkívül valószínűleg kézműves foglalkozást tartok majd. Állítólag az iskolai textil foglalkozásokat annyira nem kedvelik, meglátjuk mit szólnak az én óráimhoz. Szeretnék megtanulni zoknit és kesztyűt kötni, mert az errefelé elég hasznos. Remélem páran csatlakoznak.

Gerzson nem boldog az új ketreccel. Remélem azért idővel hozzászokik. A lakásban egyébként sokat rendezkedik, de szerencsére eddig még nem sikerült kárt tennie semmiben.

Már egy hete itt vagyok, de északi fényt még nem láttam. Roppant bosszantó. Ravaszak ezek a fények. Speciális időjárási körülményekre van szükség. Résen állok. Addig innen el nem megyek, amíg egy fotót nem készítek.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése