2014. február 24., hétfő


Próbálom hasznosan tölteni a szabadidőmet.

Vasárnap templomban voltam. Vagyis hogy nem a templombam, mert éppennfelújítják. Idén lesz 100 éves, és júniusban ünneplés is lesz. Szóval jelenleg az imaházban tartják a miséket. Sajnos most nem tudom megmondani mely vallási irányzatot követik az itteniek, nem tudtuk lefordítani a finn elnevezést. Mindenesetre hasonlatos a katolikus istentisztelethez, bár itt sokkal többet énekelnek, a dalok összes versszakát. A kedves kolleginám kísért el. Majd mise után meglátogatott szerény gajlékomban. Igazából Gerzsonra volt nagyon kíváncsi.

Később főzőcskéztem. Spagettit, már ha annak lehet nevezni. Azért nem lett olyan rossz, de nem olyan mint otthon. Estére sikerült letöltenem egy epizódot a kedvenc sorozatomból. Igaz mivel nincs internetem az ifjúsági házhoz kellettt mennem.

Hétfőn könyvtárba mentünk, szintén kedves kolleginával. Ugyanis ő tanítana finnül, de könyvünk az még nincs. A könyvtárból sikerült beszereznünk néhány ranulj magad nyelvkönyvet. Találtunk finn-magyar szótárt is, sőt még egy minikönyvecskét is a Magyarországra merészkedő finn turistáknak. Van pár angol nyelvű könyvük is, főleg Agatha Christie. És természetesen internet hozzáférés is, úgyhogy már tervezgetem is mely napokon tudok odabenn csücsülni.

A könyvtárban is csatlakozott hozzánk egy lány. Megkérdezte megnézhetné e a görényemet. Hát hogyne persze. Gerzsonka egyre népszerűbb. Lassan belépőt kell szednem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése