2014. január 26., vasárnap

Előkészületek, avagy utazás vadászgörénnyel

Ebben a bejegyzésben arról szeretnék írni, hogy milyen nehézségekbe ütköztem már az utazás szervezésénél.
Mivel a projektem 10 hónapra szól, szó sem lehetett róla, hogy Gerzson,a vadászgörényem itthon maradjon. Tehát neki is repülni kell.
Mikrocsip, útlevél már 1 éve megvan. Így csak azt kellett kiderítenem. hogy milyen feltételekkel engedik be Finnországba, illetve melyik légitársaságokkal repülhet.
Az illetékes hatóságok nagyon gyorsan válaszoltak. Semmilyen speciális oltásra nincs szükség, csak amik itthon is kötelezőek.
Fapados légitársaságok sajnos nem engedélyezik kisállatok szállítását, így ezen sajnos spórolni nem lehet.
Szerencsére a finn fogadó szervezet vállalta hogy lefoglalja és fizeti a repülő és vonat jegyeimet. A rám eső 10%-ot pedig majd levonják a zsebpénzemből. Most aztán jól feladtam nekik a leckét, hogy nekem és a görényemnek megfelelő járatokat találjanak.
A jelenlegi felállás a következő: Február 6-án indulunk Budapest-Berlin-Helsinki útvonalon AirBerlinnel. Az egyelőre rejtély, hogy Gerzsonunk a kabinban vagy a csomagtérben fog utazni. Helsinki-Kokkola távot pedig vonattal tesszük majd meg.
A görényem utazásának költségit természetesen én állom.
Már próbáltam az interneten információt találni a vadászgörénnyel való utazással kapcsolatban. Eddig csupán azt a tanácsot találtam, hogy görénnyel ne repüljünk ha nem muszáj. Hát nekünk muszáj. És az út minden részletét meg fogom itt osztani, hogy ezzel is segítsem azokat akik szintén kedvencükkel utaznának.
Mára ennyit. Holnap remélhetőleg új információkkal leszünk gazdagabbak.


Gerzson

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése